hg0088com网址

www.hg35aa.com Elevator safety knowledge
Current Location: Home / Runhong Mechanical and Electrical Engineering Liyang Co., Ltd./Elevator Safety Knowledge Popularization

Elevator safety knowledge

Public number: Runhong Mechanical and Electrical Engineering Liyang Co., Ltd. Source of information: Time: 2020-02-21 01:55:26

Millennium Tongzhou vitality north stream

Taoist in Jin Yong World

Elevator is an indispensable vertical transportation means in high-rise buildings. It is a large-scale comprehensive equipment of mechatronics.

18 Questions and Answers for Elevators

1. How does the elevator work?

Answer: The elevator has a car and a counterweight, which are connected by a wire rope. The wire rope is driven by the traction of the driving device (traction machine), so that the elevator car and the counterweight move up and down on the guide rails inside the elevator.

2. Will the wire rope of the elevator break?

Answer: The wire rope elevators for elevators are special, and the country has special regulations and requirements. The configuration of the steel wire rope is not only to bear the elevator car and rated load, but also to consider the magnitude of the traction force. Therefore, the tensile strength of the steel wire rope is much greater than the load capacity of the elevator, and their safety factors are above 12; Equipped with more than four wire ropes, the elevator wire rope will not be completely broken at one time.

3. Is there any danger of a sudden power failure during elevator operation?

Answer: If the elevator encounters a sudden power failure or power supply line failure, the elevator will automatically stop running without any danger. Because the elevator itself is equipped with electrical and mechanical safety devices, once the power is cut off, the brake of the elevator will automatically brake, making the elevator unable to run. In addition, if the power supply department has a planned power outage, the elevator will be notified in advance, and the elevator may stop operation in advance.

4. What should I do if the elevator speeds up suddenly?

Answer: The elevator's running speed, whether it is going up or down, should run within the specified rated speed range. Generally, it will not overspeed. If overspeed occurs, there is an anti-overspeed device in the elevator control system. At this time, the device will automatically Action to slow down or stop the elevator.

5. Can the elevator car overload be controlled automatically?

Answer: The load capacity of the elevator is different according to the needs. The elevator can only run within the specified load capacity. When it exceeds the limit, the elevator will automatically alarm and cannot run.

6. Will the pinch cause harm to people when the elevator is closed?

Answer: During the closing process of the elevator, if the hall car door encounters people or objects, the door will automatically reopen without hurting people. Because the door is provided with an anti-pinch switch, once the door touches people or objects, this switch action prevents the elevator from closing the door, reopens it, and then closes the door again.

7. Can the elevator door be opened?

Answer: The elevator's hall door cannot be opened outside the hall and must be opened with special tools (the special tools are in the hands of the maintenance staff). Passengers are not allowed to pick up the door, let alone open it, otherwise there is a danger of falling into the hoistway.

8. How to summon the elevator?

Answer: When you need to take the elevator, you should select the direction button you want to go on the panel of the elevator lobby. Press the up arrow button up and down. The elevator adopts the forward parking method in the control system. If the elevator is in the opposite direction, the elevator will not stop at this floor.

9. Are there any protective measures for the elevator squatting and punching?

Answer: The elevator squatting is that the elevator car will go beyond the leveling position of the first floor and drive downwards when the control system fails, until it stops on the buffer of the bottom pit. The buffer is a protection device provided for this purpose. This protection device is divided into spring type and hydraulic type according to the different operating speed of the elevator. When the car squatting on the buffer is called squatting. At this time, the buffer has a mitigating effect on the impact force of the elevator car, and will not cause serious injuries to the passengers in the elevator.


Asphalt 8 Android

10. What should I do in the car when the elevator is not operating normally?

Answer: When taking the elevator, if you find that the elevator is overspeeding or the speed is slow, you should press the red emergency stop button on the control panel. The elevator will automatically stop and notify the elevator maintenance staff in time.

11. What should I do if there is a strange smell in the elevator car?

Answer: When you find that there is an abnormal burnt smell in the elevator car, you should press the red emergency stop button on the control panel to stop the elevator and notify the elevator maintenance staff in time.

12. What should I do if I find abnormal vibration and scraping of the elevator?

Answer: When you are taking the elevator and find that the elevator has abnormal vibration, jitter and scraping, you should press the red emergency stop button on the control panel to stop the elevator and notify the elevator maintenance staff in time.

13. What should I pay attention to when the elevator suddenly loses power or fails?

Answer: When you are locked in the car, you should obey the instructions of the maintenance staff of the elevator. You can contact the relevant personnel through the communication device to solve the problem. Do not force the door or jump out by yourself to avoid danger.

14. What should I pay attention to when entering the car?

Answer: When you enter the car, if the elevator door is open, you need to check whether the elevator is in the flat position or the car is on this floor, especially when the light is not clear at night. May cause injury and should come out as soon as possible.

15. Should elevator installation and repair units and maintenance and operating personnel obtain corresponding qualifications?

Answer: Yes. Elevator installation, maintenance, and renovation units shall obtain the qualification certificate issued by the Shunde Bureau of Quality and Technical Supervision before they can engage in corresponding work; elevator installation, maintenance, and elevator operators shall obtain special personnel operating certificates before holding the post.

16. What emergency situation can the elevator call 110?

Answer: When there is an emergency in the elevator and there are injuries or sleepy people (people are trapped in the elevator car and the elevator maintenance staff cannot be found), you can dial 110 to call the police.

17. Under what circumstances can an elevator make a quality or safety complaint?

Answer: When the elevator often closes doors, pinches people, uneven floors, punches, squats, the elevator driver or maintenance staff does not have a job permit, there is no inspection certificate in the car or the certificate expires, the elevator has abnormal noise or sound, abnormal vibration or Jitter, abnormal scorching smell in the car, elevator speed too fast or too slow, untimely maintenance, no communication or alarm device in the elevator car.

18. What should be stated when the elevator reports or complains?

Answer: The specific situation of the elevator should be stated, and the specific location where the elevator is located, the contact person and telephone number of the property unit of the elevator, the responsible department, and the maintenance unit and telephone number of the elevator.

Runhong Mechanical and Electrical Engineering Liyang Co., Ltd. (gh_49526f646f1f)


Spider pond